Zuidfranse vissoep
- Herkomst
- Frankrijk
- Categorie
- Soepen
- Bereidingstijd
- 15 minuten
- Porties
- 2
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 200 gram kabeljauwfilet of andere witte vis, in stukken
- 1 bakje zeevruchten (fruits de mer, 150 gram)
- 350 gram krieltjes
- 1 visbouillontablet
- 100 mililiter witte wijn
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- zout
- peper
BEREIDINGSWIJZE
Verhit in een soeppan de helft van de olie en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de krieltjes toe. Schenk de witte wijn, tomatenblokjes (inclusief vocht) en 250 mililiter water erbij. Verkruimel het bouillontablet erboven en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 10 minuten afgedekt op een laag vuur koken. Leg na 5 minuten de kabeljauw in de soep en laat het meegaren. Roer in de laatste minuut de fruits de mer door de soep en laat het kort meewarmen. Breng de soep op smaak met zout en peper en verdeel het tenslotte over twee diepe borden.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »