Zuurkoolstrudel met appel en runderworst
- Herkomst
- Duitsland
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 5 minuten
- Porties
- 2
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 2 rundersaucijsjes
- 50 gram ontbijtspek (blokjes)
- ½ theelepel komijnzaad
- 400 gram zuurkool
- zout
- 1 appel (stevige zoetzure)
- 100 gram roomkaas (verse)
- 1 ei (losgeklopt)
- peper
- 250 gram aardappelschijfjes (voorgekookte)
- 6 plakjes bladerdeeg
BEREIDINGSWIJZE
Bak de spekblokjes in een droge koekenpan met anti- aanbaklaag uit. Leg de worstjes bij het spek in de pan en bak ze rondom bruin in ca. 5 minuten. Neem de worstjes uit de pan. Voeg het spek aan de zuurkool en een kopje water toe. De deksel op de pan en de zuurkool 15 minuten zachtjes laten pruttelen. Afgieten en laten afkoelen. Schil ondertussen de appel en snijd hem in vieren (klokhuis verwijderen). Snijd het vruchtvlees in plakjes en de verse roomkaas in stukjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden C. Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een grote plak van 40 bij 30 cm.
Leg in de lengte, in het midden van het deeg laagjes aardappel, worst, zuurkool en appel. Strooi er wat komijn, peper en de verse roomkaas over. Vouw het deeg over de vulling, plak het met een beetje koud water vast. Leg de 'strüdel' met de 'naad' naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met ei en bak hem in de hete oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »