GratisRecept

Avocadosalade met walnoten en framboos

Herkomst
Nederland
Categorie
Salades
Bereidingstijd
20 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 2 rijpe avocado's
  • 12 walnoten, verbrokkeld
  • 125 gram frambozen (vers of ontdooid)
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 1 eetlepel witte-wijnazijn
  • 4 eetlepels (walnoten)olie
  • 2 kropjes little gem (sla)
  • 2 eetlepels limoensap
  • enkele blaadjes munt, in reepjes

BEREIDINGSWIJZE

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag. Draai het vuur lager en meng de walnoten met de suiker in de pan. Laat de walnoten op een matig vuur onder af en toe roeren lichtbruin karameliseren. Doe de walnoten over op een bord en laat ze afkoelen. Prak van de frambozen 2 stuks in kommetje fijn en klop het met de mosterd, azijn en olie tot een dressing. Breng de dressing met zout en peper op smaak. Haal de slablaadjes los en scheur ze in 2 tot 3 stukken. Halveer de avocado’s en verwijder de pit en de schil. Snijd de avocado in blokjes en besprenkel ze direct met limoensap om verkleuring te voorkomen. Schep de sla met de helft van de dressing om en verdeel het over vier borden. Verdeel er daarna de avocado, walnoot en de rest van de frambozen over. Sprenkel vervolgens de rest van de dressing erover en garneer het tenslotte met de muntreepjes.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »