Beenhamsalade met avocadodressing
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Salades
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 6
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 300 gram (meergranen- of noten)rijst
- 2 vlees- of trostomaten
- 3 lente/bosuitjes
- 300 gram beenham
- 200 gram (kastanje)champignons
- 2 eetlepels citroensap
- 50 gram gepelde walnoten
- 1 eetlepel notenolie of zonnebloemolie
- peper
- zout
- voor de dressing:
- 2 rijpe avocado’s
- 1 bekertje crème fraîche
- 1,5 deciliter yoghurt
- enkele druppels tabasco
- (olijfolie)
BEREIDINGSWIJZE
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het daarna afkoelen. Kruis de vleestomaten in, leg ze enkele tellen in heet water, pel ze en snijd ze zonder zaadjes in blokjes. Verdeel de uitjes met loof in ringetjes. Leg wat van het gehakte loof apart voor de garnering. Snijd de ham in reepjes. Borstel of veeg de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Besprenkel ze met citroensap. Rooster de walnoten in een droge hete koekenpan. Bak de champignons 1 minuut in de notenolie en schep ze uit de pan. Halveer de avocado’s, schil ze en verwijder de pit. Pureer het vruchtvlees en meng dit met de rest van de ingrediënten voor de dressing. Voeg eventueel extra olijfolie toe als de dressing te dik is. Schep de gare rijst, tomaten, uitjes, beenham, peper, zout, champignons en avocadodressing luchtig door elkaar. Schep de salade in een kom en strooi er uitjesloof en walnoten over.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »