Gerookte makreel salade
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Salades
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 makreel (gerookte)
- 3 stronkjes witlof
- 4 trostomaatjes
- 1 avocado
- 1/2 teentje knoflook
- sap van 1/2 citroen
- olijfolie
- snufje peper
- snufje zout
- ravigottensaus
BEREIDINGSWIJZE
Ontdoe de makreel van kop, vel en graatjes. Snijd het visvlees in kleine stukjes. Kruis met een mesje de tomaten in, dompel ze ongeveer 10 seconden in kokend water, spoel ze af met koud water en ontvel de tomaten. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in blokjes. Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de knoflook. Meng dan alle ingrediënten door elkaar. Breng de salade op smaak met citroensap, olijfolie, zout en peper. Snijd de stronkjes van de witlof, verwijder de buitenste blaadjes. Haal de rest van de blaadjes los en schep de salade erin. Serveer de ravigottesaus in een apart bakje erbij en schep een beetje op de salade.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »