Roerbaksalade van witlof sjalot en walnoot
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Salades
- Bereidingstijd
- 15 minuten
- Porties
- 2
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 5 struikjes witlof
- 2 sjalotjes
- 2 sinaasappels
- 150 gram gerookte kipfilet
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 1/2 theelepel mosterd
- 1 theelepel honing
- zout
- versgemalen peper
- 2 eetlepels walnootolie
- 1 eetlepel olijfolie
- 30 gram walnoten
- 25 gram rozijnen
BEREIDINGSWIJZE
Maak de witlof schoon en haal de buitenste bladeren van de struikjes.
Pel de sjalotjes en snipper deze fijn. Schil de sinaasappels en snijd deze in plakken. Snijd ook de kipfilets in plakken. Roer in een kom de azijn, mosterd, honing, zout, peper en 2 eetlepels walnootolie tot een dressing. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok en fruit hierin de sjalotjes ongeveer 1 minuut. Voeg de witlof toe en roerbak deze ongeveer 2 minuten. Verdeel de warme witlof, de sinaasappel, kipfilet, walnoten en rozijnen over 2 borden. Schenk de dressing over de salade en serveer deze direct.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »