Witlofsalade
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Salades
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 400 gram witlof
- 50 gram gepelde walnoten
- 1 citroen
- 1 grote zoetzure appel
- zout
- peper
- suiker
- 4 eetlepels olijfolie
BEREIDINGSWIJZE
Pers als eerste de citroen uit. Maak daarna een dressing door 4 eetlepels van het citroensap, zout, peper, suiker door elkaar te roeren. Blijf roeren tot het zout is opgelost. Klop er druppelsgewijs de olie door tot er een glad sausje ontstaat. Maak de witlof schoon en snijd het in hele dunne ringen. Giet er vervolgens de dressing over. Breek de gepelde walnoten in stukjes. Houd een paar noten achter voor de garnering. Schil de appel, snijd deze in dunne reepjes en meng ze samen met de walnootstukjes door de witlofsalade. Garneer de salade met de overgebleven noten.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »