Bleekselderij appelsalade met avocadodressing
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Salades
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 500 gram vastkokende aardappelen, geschild
- peper
- zout
- 1/2 struik bleekselderij
- 3 appels (Goudreinetten)
- 1 citroen
- 1 rijpe avocado
- 4 eetlepels halfvolle yoghurt
- 1 bakje koriander geknipt
- 100 gram gepelde walnoten, grof gehakt
- 175 gram gerookte kipfilet, in dunne plakjes
BEREIDINGSWIJZE
Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar en giet ze af. Laat ze uitdampen en afkoelen. Snijd ze in plakjes. Haal intussen de stengels bleekselderij los en trek de harde nerven eraf. Schaaf de stengels in dunne plakjes. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de partjes in stukjes. Pers de citroen uit en schep 1,5 eetlepel van het sap door de appelstukjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en trek de schil eraf. Pureer het vruchtvlees met 2 eetlepels citroensap, de yoghurt, de koriander en peper en zout naar smaak. Schep de aardappelplakjes met de bleekselderij, de appelstukjes, 2/3 deel van de walnoten, de kipfilet en de dressing door elkaar. Garneer met de rest van de walnoten. Lekker met warm bruin stokbrood.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »