Beenham met bonen uit de oven
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 25 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 beenham (500 gram)
- 100 gram gerookte spekreepjes
- 2 uien (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (gesnipperd)
- 250 gram boerensoepgroenten
- 1 pot witte bonen in tomatensaus van 720 gram
- 1 takje rozemarijn
- 2 takjes tijm
- 1 deciliter witte droge wijn
- 40 gram kruidenboter (zachte)
- zout
- peper
BEREIDINGSWIJZE
Neem het beenhammetje 30 minuten van tevoren uit de verpakking.
Verwarm de oven voor op 180 graden C. Bak de spekreepjes uit in 1 eetlepel boter. Fruit de ui en de knoflook 5 minuten mee. Bak daarna de soepgroenten 5 minuten mee. Voeg de rozemarijn, de tijm en de wijn toe en breng het aan de kook. Voeg peper en zout toe. Doe alles over in een ovenschaal. Leg het beenhammetje erop en bestrijk het met de helft van de kruidenboter. Braad het geheel in ongeveer 35 minuten gaar in de oven. Bestrijk het vlees halverwege met de overige boter en voeg dan ook de witte bonen in tomatensaus toe.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »