Gebraden beenhammetje met ouderwetse zuurkool
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 25 minuten
- Porties
- 2
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 beenham (ongeveer 500 gram)
- 500 gram zuurkool
- 8 aardappelen
- 0,5 ui, in blokjes gesneden
- 1 appel met schil, in blokjes
- 1 laurierblaadje
- 5 jeneverbessen
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel boter
- 1 deciliter witte wijn
- zout
- peper
- 1 eetlepel grove mosterd
- 2 eetlepel honing
BEREIDINGSWIJZE
Doe de zuurkool, ui, appel, jeneverbessen, laurierblaadje, honing, boter, witte wijn, zout en peper samen in een pan. Zet dit circa 45 minuten zachtjes op het vuur. Maak vervolgens inkepingen aan de bovenkant van het beenhammetje. Bestrooi het met wat zout en peper en zet het een half uur op 140 graden C in de oven. Meng de mosterd en de honing goed door elkaar. Haal de beenham uit de oven en smeer deze in met het mengsel. Zet de oven op 180 graden C en zet de beenham 10 minuten in de oven om deze mooi bruin te laten worden. Kook intussen de aardappelen tot ze gaar zijn. Haal de beenham uit de oven en bewaar het vocht voor de saus. Voeg hier ook een beetje zuurkoolvocht aan toe. Snijd tenslotte de beenham in plakken en serveer dit met de zuurkool en de aardappelen. Schenk als laatste de saus er overheen.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »