Kalfsrollade met romige pestosaus
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 20 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 800 gram kalfsrollade
- peper
- zout
- 50 gram boter
- 1,5 eetlepels olijfolie
- 1/2 deciliter droge witte wijn
- 3 eetlepels rode pesto
- 2 deciliter Room Culinair
- 2 pakjes aardappeltjes met rode pesto a 425 gram (Peka)
BEREIDINGSWIJZE
Neem het vlees 20 minuten van tevoren uit de koelkast. Dep het droog en bestrooi met peper en zout naar smaak. Verhit 25 gram van de boter met de olie in een braadpan en leg de rollade als het schuim is weggetrokken in de pan. Braad de rollade rondom mooi bruin. Schenk de wijn langs de rand van de pan bij de rollade en laat de rollade op een laag vuur in ongeveer 45 minuten net gaar braden. Keer hem regelmatig.
Klop de pesto en de room door elkaar. Bak ongeveer 8 minuten voor het einde van de bereidingstijd de aardappelpartjes in de rest van de boter mooi bruin. Neem de rollade uit de pan en laat het afgedekt met aluminiumfolie 10 minuten rusten. Schenk het pestomengsel bij het bakvet en breng alles aan de kook. Snijd de rollade in plakken en serveer met de saus en de aardappeltjes.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »