Voorlopers van de haas
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 2 uur en 25 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 kilo voorlopers (voorste poten) van de haas
- 50 gram (gesmolten) reuzel (verkrijgbaar bij de slager)
- 1 ui (gesnipperd)
- knoflook
- peper
- zout
- 50 gram pure chocolade
- 2 takjes tijm
- 1 eetlepel bloem
- 1 kleine beker room
BEREIDINGSWIJZE
Laat de reuzel smelten en bak de ui, de knoflook en een takje tijm even aan. Wrijf de voorlopers in met peper en zout, doe ze in een diepe braadpan, bestrooi ze met een beetje bloem en laat ze rondom bruin worden. Blus na 15 minuten het vlees af met water (of eventueel met rode wijn) tot het net onder staat. Voeg de chocolade toe met nog een takje tijm. Laat het vlees in 2 uur gaar sudderen. Haal dan het vlees uit de pan en laat het kookvocht tot de helft inkoken. Bindt de saus met wat room.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »