Gegratineerde hachee
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 2 uur en 5 minuten
- Porties
- 2
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 250 gram Hacheevlees (rund of paard)
- 40 gram boter
- 1 grote ui
- 300 gram zuurkool
- 30 gram bloem
- 1 eetlepel rode wijn azijn
- 1½ eetlepel tomatenpuree
- 1 deciliter bouillon
- 1 tomaat
- 1 theelepel tijm (vers, fijngehakt of ½ theel. gedroogd)
- 1 theelepel oregano (vers, fijngehakt of ½ theel. gedroogd)
- 1 eetlepel paneermeel
- 50 gram gruyère
- 1 eetlepel boter (gesmolten)
- zout
- peper
BEREIDINGSWIJZE
Snijd het vlees in kleine dobbelstenen.
Verhit de boter en fruit hierin de gesnipperde ui lichtgeel. Voeg dan het met peper en zout bestrooide vlees toe en laat alles mooi goudbruin bakken.
Strooi de bloem erover en roer deze goed door de boter, zodat de bloem er geheel in opgenomen wordt.
Voeg de wijnazijn toe, roer de tomatenpuree erdoor en giet de bouillon erbij. Laat het gerecht met het deksel op de pan heel zacht sudderen. Voeg indien nodig nog wat vocht toe.
Schep het vlees af en toe om en leg na 2 uur het vlees zonder stoofvocht in een ovenschotel. Leg hierop de gekookte zuurkool zonder vocht, in schijven gesneden tomaten en bestrooi deze met tijm en oregano.
Vermeng het paneermeel met de kaas en strooi dit over de vleesschotel. Giet er de gesmolten boter overheen en laat het gerecht 10 minuten op 275° graden C, gasovenstand 5, gratineren. Serveer het stoofvocht er apart bij.
Lekker met gekookte aardappels of aardappelpuree.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »