
Braadworstschotel met erwten en munt
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 20 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 braadworsten
- 2 eetlepels olijfolie
- 700 gram voorgekookte krieltjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 450 gram tuinerwten (diepvries)
- 2 eetlepels anijsdrank (bijvoorbeeld Pastis of Pernod, slijter)
- 15 gram verse munt, in reepjes
- zout
- peper
BEREIDINGSWIJZE
Snijd de braadworsten elk in 4 stukken. Verhit in een hapjespan de olie en bak de worst rondom bruin. Voeg de krieltjes toe, leg de deksel op de pan en bak dit zachtjes 5 minuten. Schep regelmatig om. Draai het vuur hoog, schep de ui en knoflook door de krieltjes en bak dit 2 minuten mee. Voeg de bevroren tuinerwten en anijsdrank toe en laat het gerecht in 5-7 minuten gaar worden. Voeg, indien nodig, een paar lepels water toe. Breng verder op smaak met zout en peper. Verdeel de aardappelschotel over vier borden en strooi de blaadjes munt erover.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »