Marokkaanse rundvleesschotel
- Herkomst
- Marokko
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 40 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 350 gram voorgekookte couscous
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, fijngesnipperde
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 500 gram mager rundvlees (bijv. biefstuk in blokjes)
- 1 zakje Italiaanse roerbakgroenten (250 gram)
- 2 tomaten, gepeld en in blokjes
- 50 gram rozijnen
- 100 gram kikkererwten(blik)
- 1 Spaanse peper (zonder zaadjes), fijngesneden
- 1 eetlepel gembersiroop
- 1 theelepel gemalen komijn
- versgemalen zwarte peper
- zout
- 6 deciliter bouillon
- 30 gram gesmolten roomboter
- 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
BEREIDINGSWIJZE
Fruit de ui met de knoflook in de olijfolie en voeg de rundvleesblokjes er aan toe. Laat deze even meebakken. Voeg nu de roerbakgroenten toe en laat even meebakken. Roer de overige ingrediënten en de bouillon erdoor en breng dit geheel aan de kook. Bereidt de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en vermeng dit met het rundvleesmengsel. Roer op het laatst de boter erdoor en controleer het op smaak. Schep het geheel in een ruime schaal en bestrooi het met de versgehakte peterselie.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »