Biefstukreepjes met knapperige groente uit de wok
- Herkomst
- China
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 200 gram biefstuk
- 100 gram peultjes, gehalveerd
- 2 cm verse gemberwortel, geraspt
- 1 rode paprika, in stukken
- 2 eetlepels maïzena
- 3 eetlepels droge sherry
- 4 eetlepels roerbakolie
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 ui, in grove stukken
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 2 eetlepels oestersaus
- 1/2 eetlepel sesamolie
BEREIDINGSWIJZE
Snijd de biefstuk in dunne reepjes. Roer in een kom 1/2 eetlepel maizena los met 1 eetlepel sherry. Schep de reepjes vlees erdoor en laat het 10 minuten rusten. Verhit in een wok de olie tot deze gaat walmen. Bak daarna het vlees in 3 minuten op een hoog vuur, al omscheppend, bruin en haal het daarna uit de wok. Roerbak in het overgebleven bakvet een halve minuut de gember en knoflook. Schep daarna de ui, paprika en peultjes erdoor en roerbak het ongeveer 3 minuten. Voeg aan de groenten 3 eetlepels water toe en laat dit, afgedekt, in nog 3 minuten beetgaar worden. Roer in een kom de rest van de maïzena los met 2 eetlepels sherry, de sojasaus, de oestersaus en de sesamolie. Schep daarna de saus en het vlees door de groenten en warm alles goed door in ongeveer 2 minuten tot de saus licht gebonden is. Het smaakt heerlijk met eiermie.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »