Japanse kalfsoesters
- Herkomst
- Japan
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 20 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 kalfsoesters
- 2 deciliter sojasaus
- 3 cm gember (verse, geraspt)
- 3 teentjes knoflook (geperst)
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels roerbakolie
- 1½ dl kalfsfond (pot)
- 2 bosuitjes (fijngesneden)
- 2 eetlepels sesamzaad
- 3 eetlepels koriander
BEREIDINGSWIJZE
Meng de sojasaus met de gember, de knoflook, de sambal en de suiker.
Leg de kalfsoesters in een schaal en giet de marinade erover. Wentel ze om en laat afgedekt de marinade in de koelkast intrekken.
Neem de kalfsoesters uit de marinade en dep ze droog. Houd de marinade apart. Verhit wat wokolie in een grillpan en grill de kalfsoesters aan beide kanten ongeveer 3 minuten. Giet intussen de marinade in een kleine steelpan en giet er de bouillon bij. Breng het geheel aan de kook. Laat het tot de helft inkoken. Voeg halverwege de bosuitjes toe. Giet de saus over de kalfsoesters en bestrooi het geheel tenslotte met sesamzaad en koriander.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »