Bruine bonensoep met gevulde uien preibroodjes
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Vegetarisch
- Bereidingstijd
- 40 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 pot bruine bonen a 700 gram
- 3 eetlepels arachideolie
- 4 uien, in ringen
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten, Conimex)
- 400 gram winterwortels, in plakjes
- 1 liter kruidenbouillon (van tabletten)
- 2 preien, in ringen
- peper
- zout
- 4 tot 8 shoarmabroodjes
BEREIDINGSWIJZE
Verhit 1 eetlepel van de olie in een soeppan en bak 1 ui met de knoflook al omscheppend in ongeveer 5 minuten glazig. Voeg de kerriepoeder, de komijn en de wortelplakjes toe en bak ze 3 minuten mee. Spoel de bruine bonen af in een zeef en laat ze uitlekken. Voeg de bruine bonen en de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Fruit intussen de rest van de uien en de helft van de prei in de rest van de olie goudgeel en glazig. Roer de rest van de prei door de soep en breng de soep en het uien-preimengsel op smaak met peper en zout. Verwarm de shoarmabroodjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en vul ze met het uien-preimengsel. Schep de soep in kommen en serveer met de gevulde shoarmabroodjes.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »