Chinese roerbakschotel
- Herkomst
- China
- Categorie
- Rijstgerechten
- Bereidingstijd
- 35 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 250 gram champignons, in plakjes
- 1 eetlepel sojasaus
- 1/2 eetlepel sesamolie
- 1/2 struik paksoi, gewassen en in reepjes
- 1/2 rode lombok peper, gehalveerd, van pitjes ontdaan en in reepjes
- 2 teentjes knoflook, gepeld
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 bolletjes gember
- 200 gram witte rijst
BEREIDINGSWIJZE
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Klop in een kom de sojasaus en sesamolie met 1 eetlepel water goed door elkaar. Schep de champignons erdoor en laat dit even staan.
Verhit de zonnebloemolie in een wok.
Roerbak de champignons met de marinade en de rode peperreepjes al omscheppend op een hoog vuur in 2 minuten.
Pers in een knoflookpers de knoflook en gember erboven uit. Voeg de paksoireepjes toe en roerbak het geheel nog 1 minuut.
Serveer het met witte rijst.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »