Coupe van cranberries
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Kerstgerechten
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 450 gram cranberry's (vers)
- 250 gram suiker
- 1 deciliter rode wijn of port
- 200 gram mascarpone
- eventueel koffieroom
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 2 eetlepels sinaasappellikeur
- 8 dunne plakjes cake
- kerstchocola of geraspte chocolade, kaneel en poedersuiker (voor de garnering)
BEREIDINGSWIJZE
(Bereid dit gerecht een dag van tevoren zodat de smaken goed kunnen intrekken). Kook de cranberry's in een pan met dikke bodem met de suiker en de rode wijn of port 10 tot 15 minuten. Roer het goed door en laat de compote daarna afkoelen. Meng kaneelpoeder en likeur door de mascarpone. Klop dit mengsel tot een crème. Voeg eventueel een scheutje koffieroom toe als de crème te stijf is. Schep een laagje cranberrycompote in een dessertcoupe. Leg daarop een plakje cake met daarop een laagje mascarponecrème en weer een laagje cranberry’s. Doe daarop vervolgens weer een plak cake met daarop de rest van de ascarponecrème. Zet de coupes in de koelkast. Garneer ze voor het serveren met chocolade, kaneel en poedersuiker.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »