Hertenbiefstuk met honing en cranberrycompote
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Kerstgerechten
- Bereidingstijd
- 25 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 hertenbiefstukken elk 150 gram
- 2 eetlepels vloeibare boter
- zout
- peper
- 1 eetlepel honing
- 4 eetlepels cranberrycompote
- 2 eetlepels water
- 3 verse vijgen, in vieren gesneden
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de boter in een koekenpan. Bestrooi de hertenbiefstukken rondom met wat zout en peper. Bak ze om en om in 2 minuten voor elke kant bruin. Haal het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie in een warme oven. Doe de honing, compote en water in de koekenpan en roer de aanbaksels los. Laat het aan de kook komen en leg de vijgenpartjes erin. Stoof dit 2 minuten en leg het vlees nog een minuut terug in de pan. Leg de biefstukken met de stukjes vijg op de borden en lepel er een beetje saus bij. Lekker met een romige aardappelpuree.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »