Hertenbiefstukjes met champignons en spekjes
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Kerstgerechten
- Bereidingstijd
- 35 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 hertenbiefstukjes
- 500 gram champignons, in plakjes
- 100 gram blokjes gerookt spek
- 100 mililiter rode wijn
- 1 eetlepel groene peperkorrels uit een potje
- 120 gram boter
- 125 mililiter slagroom
- 4 eetlepels fijngeknipte bieslook
- 1 ui, gesnipperd
- zout
BEREIDINGSWIJZE
Spoel de peperkorrels af. Bak de spekblokjes in een koekenpan zonder boter toe te voegen in ongeveer 8 minuten, op een niet te hoog vuur, knapperig en lichtbruin. Voeg halverwege de baktijd de uisnippers toe. Verhit 20 gram boter in een tweede koekenpan en bak hierin de champignons in enkele minuten lichtbruin en knapperig. Roer de wijn en de peperkorrels door de gebakken champignons. Roer daarna de spekblokjes en champignons door elkaar. Verhit 100 gram boter in een koekenpan en bak hierin de hertenbiefstukjes even aan beide kanten. Temper de hittebron en bak de biefstukjes nog eens ongeveer 4 minuten per kant. Dan zijn ze rosé gebakken. Breng het op smaak met zout. Schep de biefstukjes uit de pan, dek ze af met aluminiumfolie om ze warm te houden en laat ze 4 minuten rusten. Roer de aanzetsels los van de bodem en voeg het champignonmengsel toe. Verwarm dit mengsel en roer de room erdoor. Verdeel de hertenbiefstukjes over de borden. Schep vervolgens het champignonmengsel met de romige saus over de borden. Bestrooi het tenslotte met de bieslook.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »