Biefstuk met champignontapenade
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Kerstgerechten
- Bereidingstijd
- 20 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 Kogelbiefstukken
- 3 eetlepels olijfolie
- 200 gram champignons
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 3 eetlepels kappertjes
- 2 eetlepels peterselie (fiijngehakt)
- 2 eetlepels bieslook (fijngeknipt)
- zout
- peper
BEREIDINGSWIJZE
Wrijf de biefstukken in met 1 eetlepel olijfolie en laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Maak de champignons schoon en hak ze fijn.
Pel en snipper de ui. Hak de paprika en de kappertjes fijn.
Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en de paprika 3 minuten op een laag vuur. Voeg de champignons toe en bak ze al omscheppende 2 minuten mee. Laat het mengsel in een zeef uitlekken en meng het met de kappertjes, de bieslook, de peterselie, zout en peper naar smaak.
Verwarm een (anti-aanbak)pan even voor op een hoog vuur. Zet het vuur op halve stand, leg de biefstukken in de pan en bak ze ca. 2 minuten aan elke kant, afhankelijk van de gewenste gaarheid, bruin. Schuif het vlees tijdens het bakken over de bodem van de pan en keer het een paar keer. Bestrooi de biefstukken met peper en zout. Leg de biefstukken op warme borden en schep op elk een kwart van de champignontapenade.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »