Kalfsborst gevuld met gehakt
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Kerstgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 5 minuten
- Porties
- 8
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 600 gram kalfsborstlappen (ingesneden (vraag uw slager dit te doen))
- 225 gram kalfsgehakt
- 1 ui (grof gesnipperd)
- ½ rode paprika (in stukjes gesneden)
- ½ groene paprika (in stukjes gesneden)
- 2 boterhammen (wit, zonder korst)
- 100 gram boter (of margarine)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 3 eetlepels cognac
- 1 ei
- zout
- snufje peper
BEREIDINGSWIJZE
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel boter. Bak hierin gedurende circa 10 minuten de ui en de paprika. Laat intussen het brood zo’n 5 minuten in melk weken. Doe ui, ei en paprika hierna in een kom en voeg daar gehakt, brood, zout, peper en paprikapoeder aan toe.
Bestrooi het vlees met zout en peper, vul dit met het gehakt en steek het dicht met cocktailprikkers. U kunt het ook met een draad dichtnaaien. Verwarm de oven voor op 225 graden C. Smelt in een steelpan 75 gram boter. Leg het vlees in de braadslede en schenk er de gesmolten boter over. Laat het vlees in het midden van de oven in ongeveer 60 minuten gaar en goudbruin braden.
Zet de oven na 30 minuten op 180°C. Bedruip het tussentijds regelmatig met het braadprodukt. Na afloop het vlees op een schaal leggen en 5 minuten laten rusten, afgedekt met aluminiumfolie.
Roer door het braadprodukt 2 deciliter heet water en de drie eetlepels cognac. Laat het geheel goed doorkoken, roer de aanbaksels los van de bodem en schenk dit vervolgens in een juskom.
Snij het vlees aan tafel in plakken.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »