Struisvogelbiefstuk met amandel gember
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Kerstgerechten
- Bereidingstijd
- 40 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 zakje blanke amandelen (45 gram)
- 3 cm gemberwortel
- 2 sjalotjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 1/2 theelepel gedroogde dragon
- (versgemalen) peper
- 1/2 pot gevogeltefond (a 380 mililiter)
- 2 struisvogelbiefstukjes
- 2 struikjes witlof
- 1 tomaat
- 1 theelepel appelstroop
- zout
- 2 eetlepels slagroom
BEREIDINGSWIJZE
De amandelen grof hakken. De gemberwortel schillen en in plakken snijden. De sjalotjes pellen en snipperen. In een steelpan 2 eetlepels olie verhitten. De amandelen, gember en sjalotjes ca. 5 minuten zachtjes bakken. Daarna dragon, peper en fond toevoegen. Saus ca. 10 minuten tegen de kook aan verwarmen. De gember uit de saus halen. De saus met de staafmixer glad pureren.
De struisvogelbiefstukken ca. 10 min. op kamertemperatuur laten komen. De witlofblaadjes loshalen, schuin halveren en wassen. De tomaat wassen, halveren, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden. Verhit de grillpan. Bestrijk het vlees met 1 eetlepel olie, bestrooi het met peper en grill het in ca. 6 min. rondom bruin en van binnen rosé. In de wok de rest van de olie verhitten. De witlof in ca. 4 minuten beetgaar roerbakken. Daarna de appelstroop erdoor roeren, bestrooien met zout en peper. De slagroom door de saus roeren en verwarmen. De biefstuk schuin in plakjes snijden. De witlof en het vlees over vier borden verdelen, de saus erover schenken. Garneren met tomaat.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »