GratisRecept

Fricandeau met een vulling van pestorijst

Herkomst
Spanje
Categorie
Kerstgerechten
Bereidingstijd
1 uur en 30 minuten
Porties
6
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 750 gram varkensfricandeau
  • 50 gram amandelen (fijngehakt)
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 75 gram rijst (witte en wilde)
  • zwarte peper (versgemalen)
  • 50 gram boter
  • 2 sjalotjes (fijngesnipperd)
  • 1 deciliter witte wijn
  • 1 eetlepel peterselie (verse, fijngehakt)
  • 2 eetlepels pesto
  • zout
  • keukengaren

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 150 graden C. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat deze afkoelen. Schep in een kom de rijst, 1 eetlepel pesto, sjalotjes, amandelen en zwarte peper door elkaar. Snijd de fricandeau aan de korte zijde over de hele lengte in zodat er ruimte voor de vulling ontstaat (u kunt dit ook aan de slager vragen). Bestrijk het vlees van binnen met losgeklopt ei en vul de fricandeau met de pestorijst. Bind de fricandeau dicht met keukengaren, zodat de vulling goed blijft zitten. Dep het vlees aan de buitenzijde met keukenpapier droog. Verhit 50 gram boter in een braadslede en braad hierin de fricandeau rondom bruin. Braad het vlees, afgedekt met aluminiumfolie, in ca. 60 minuten zachtjes gaar en bedruip het vlees tussentijds regelmatig met braadvocht. Neem het vlees uit de braadslede en laat dit afgedekt met aluminiumfolie ca. 10 minuten rusten. Blus het braadvet af met witte wijn, breng de jus op smaak met 1 eetlepel pesto, peterselie en zout.
Leg de fricandeau op een schaal en serveer de saus er apart bij.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »