Warme salade met biefstuk en gedroogde tomaten
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Kerstgerechten
- Bereidingstijd
- 20 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 biefstukken (a 125 gram)
- 8 tomaten (gedroogd, op olijfolie + wat van de olie)
- 1 theelepel zwarte peper (grofgemalen)
- 200 gram champignons
- 4 eetlepels balsamicoazijn
- 1 theelepel franse mosterd
- 4 eetlepels mayonaise
- 4 eetlepels tomatensap
- 200 gram gemengde salade
BEREIDINGSWIJZE
Wrijf (masseer) de biefstukken in met een lepeltje van de tomatenolie en de peper. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes.
Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Roer een dressing van de azijn, de mosterd, de mayonaise, het tomatensap en de tomatenolie. Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag, draai het vuur iets lager en bak de biefstuk (zonder toevoeging van extra vet) aan beide kanten bruin en rosé van binnen (ca. 2 minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte van de biefstuk). Beweeg het vlees tijdens het bakken langzaam over de bodem van de pan. Neem het vlees uit de pan en laat het even rusten.
Bak de champignons al omscheppende 3 minuten in de droge koekenpan, op een hoog vuur.Maak de salade op smaak met de dressing. Verdeel de sla, de warme champignons, de reepjes gedroogde tomaat en de sla over 4 borden.
Snijd de biefstukken in dunne plakjes en leg ze op de salade.
Lekker met warm ciabattabrood.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »