Kerstvruchtencocktail met portsaus
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Kerstgerechten
- Bereidingstijd
- 10 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 750 gram gemengde vruchten (bijv. aardbeien, kiwi's, druiven, sinaasappelen, appels, peren, gedroogde vijgen en dadels)
- sap van 2 sinaasappelen
- 1/4 liter rode port
- 4 eetlepel honing
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel kruidnagelpoeder
- versgeraspte peper
BEREIDINGSWIJZE
Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Snijd de geschilde kiwi's in plakjes. Halveer de gewassen en uitgelekte druiven. Snijd de partjes van de geschilde sinaasappelen tussen de vliesjes los en vang het uitlopende sap op. Snijd de appels en de peren (met de schil) in stukjes en bedruppel ze meteen met het sinaasappelsap om verkleuren te voorkomen. Knip de vijgen in stukjes en halveer de ontpitte dadels. Schep het fruit door elkaar. Roer de port, de honing, het kaneel, het kruidnagelpoeder en wat peper door elkaar tot de honing is opgelost en schep dit over het fruit.
Schep het fruit met de portsaus in een mooie glazen schaal of verdeel over wijnglazen of glazen coupes.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »