Ham met honing en kruidnagel
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Kerstgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 40 minuten
- Porties
- 6
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 750 gram beenham met zwoerd
- 4 eetlepels honing
- 2 eetlepel basterdsuiker (lichte)
- 1 eetlepel franse mosterd
- 20 kruidnagels
- peper
- zout
- Voor stoombraden: 1 bouquet garni (prei, wortel, selderij, ui met kruidnagel)
- 1,5 liter water, of 1,25 liter water + een flesje bokbier (bevat gluten)
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 250 graden C. Doe alle ingrediënten voor het stoombad in een flinke schaal met 1½ liter heet water (of 1,25 liter water + een flesje bokbier). Zet de schaal in de oven tot het vocht kookt. Snijd het zwoerd van het vlees met een scherp mes ruitvormig in. Roer de honing met de basterdsuiker en de mosterd los in een kommetje. Bestrijk hiermee het vlees. Prik de kruidnagels in het zwoerd op de iedere hoek van de ruitvorming van het touw. Schuif de ham op het rooster boven de schaal in de oven. Temper de oven tot 170 graden C. Braad het vlees in 70 min. gaar en bruin. Laat het vlees na het braden onder aluminiumfolie 10 min. rusten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de ham in plakken en serveer direct.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »