Ham met ananassalade in witlof
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Kerstgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 30 minuten
- Porties
- 6
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 750 gram beenham (van ongeveer 10 cm doorsnede)
- 200 gram ananasstukjes (blikje)
- 2 groene chilipepers (zonder zaadjes, in ringetjes)
- 3 struikjes witlof
- 4 eetlepel olie
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels ananassap (uit het blikje)
- peper
- snufje zout
- Voor stoombraden: 1 bouquet garni (witlof in ringen, wortel, peterselie, ui met kruidnagel), water (+ 2 deciliter. ananassap)
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 250 graden C. Doe alle ingrediënten voor het stoombad in een flinke schaal met 1½ liter heet water (of 1,25 liter water + ananassap). Zet de schaal in de oven tot het vocht kookt.
Schuif de ham op het rooster boven de schaal in de oven. Temper de oven tot 170 graden C. Braad het vlees in 75 minuten gaar en bruin. Laat het vlees na het braden onder aluminiumfolie 10 minuten rusten. Breng op smaak met zout en peper. Meng ondertussen de stukjes ananas met de ringetjes groene peper en paprikastukjes. Snijd de blaadjes los van de witlof. Klop een dressing van olie, citroensap en ananassap. Breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing door de salade en vul hiermee de witlofblaadjes. Snijd de ham in plakken en serveer op een grote schaal met de witlofschuitjes.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »