Gegrilde beenham met koffieglazuur
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Kerstgerechten
- Bereidingstijd
- 50 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 beenham van ongeveer 600 gram
- 25 gram boter
- 100 mililiter honing
- 100 mililiter espressokoffie of extra sterke koffie
- 1/2 theelepel kaneelpoeder
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
BEREIDINGSWIJZE
Braad de beenham in de boter licht aan en laat met deksel 25 tot 30 minuten zachtjes smoren. Keer het vlees regelmatig. Verwarm de honing, koffie, kaneelpoeder en basterdsuiker tot een siroop. Leg de beenham in een braadslee of ovenschaal. Strijk het koffieglazuur over het vlees. Verwarm de grill en zet de beenham hieronder. Zorg voor voldoende afstand zodat het vlees niet te donker wordt. Keer de ham af en toe om en bestrijk het vlees regelmatig met het koffieglazuur.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »