Gegratineerde gevulde meloen
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Desserts
- Bereidingstijd
- 25 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 2 kleine meloenen
- 200 gram aalbessen
- 150 gram bosbessen
- 150 gram bramen
- 5 eetlepels bessenlikeur of crème de cassis
- 4 eiwitten
- 100 gram poedersuiker
- 2 eetlepels geschaafde amandelen
BEREIDINGSWIJZE
Halveer de meloenen, gebruik eventueel de kartelsteker. Verwijder de pitten, snijd er bolletjes uit en snijd de rest van het vruchtvlees in stukjes. Was en ris de aalbessen van de steeltjes, maak de bosbessen en bramen schoon en zet de vruchten weg met de likeur. Verdeel het fruit met de meloenbolletjes en stukjes over de meloenhelften. Klop de eiwitten stijf met de poedersuiker in een vetvrije kom. Zet de meloenen in een ovenschaal. Schep de schuimkoppen van het eiwit op de gevulde meloen. Strooi de geschaafde amandelen erover. Plaats het gerecht onder een hete grill totdat het eiwitschuim goudbruin is. Let er op dat de amandelen niet te donker worden.
Tip:
Om te voorkomen dat het snijvlak van de gehalveerde meloen te veel uitdroogt, kunnen de helften weer op elkaar worden gelegd tot het moment dat ze gevuld en/of opgediend gaan worden.
Meloenen rijpen goed na bij kamertemperatuur. Bewaar onrijpe exemplaren daarom niet in de koelkast. Dan bestaat namelijk het gevaar dat ze niet narijpen maar gaan rotten, een verschijnsel dat ook wel ‘lagetemperatuurbederf’ wordt genoemd en waar overigens meer (sub)tropische vruchten last van hebben. Parten en stukjes meloen zijn nog enkele dagen houdbaar in de koelkast, mits verpakt in plastic folie.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »