Meringue van appel en abrikozen
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Desserts
- Bereidingstijd
- 25 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 eiwitten
- 2 eetlepels poedersuiker
- 150 gram gedroogde abrikozen
- 1 eetlepels witte basterdsuiker
- 500 gram appelmoes
BEREIDINGSWIJZE
Klop de eiwitten met de poedersuiker stijf. Kook de abrikozen ongeveer 5 minuten in water. Laat ze vervolgens in het hete water wellen en afkoelen. Laat de abrikozen uitlekken. Pureer ze met behulp van een elektrische keukenmachine. Roer de basterdsuiker door de abrikozenpuree. Roer daarna de abrikozenpuree en appelmoes door elkaar. Schep dit mengsel in een vuurvaste schaal. Spatel de stijfgeklopte eiwitten over het appelmoesmengsel. Plaats de schaal even onder de ovengrill (niet te dicht eronder!). Zodra het eiwit aan de bovenkant bros is geworden en lichtbruine plekjes vertoont, is de meringue klaar. Dien het meteen op.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »