Peertje met warme marsepeinsaus
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Desserts
- Bereidingstijd
- 1 uur en 5 minuten
- Porties
- 6
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 6 ronde handpeertjes
- 1 goudrenet
- 3.5 deciliter zoete witte wijn
- 75 gram basterdsuiker
- 3 eierdooiers
- 50 gram marsepein
BEREIDINGSWIJZE
De peertjes schillen, het steeltje eraan laten zitten. De geschilde appel in stukjes snijden (de appel bindt de saus). Het fruit in de wijn met 50 gram basterdsuiker aan de kook brengen en op laag vuur en met het deksel op de pan in een 1/2 uur zachtjes gaarpocheren. Voor de saus de eierdooiers met de rest van de basterdsuiker romig en dik kloppen. Het stoofvocht van de peertjes en de verbrokkelde marsepein erbij kloppen en het mengsel au-bain-marie (in een pan met heet water) laten binden, dit duurt wel 10-15 minuten.
In 6 coupes een peer zetten en de dikke, warme saus erover verdelen.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »