Gekruide gehaktrolletjes met honingsaus
- Herkomst
- Tunesie
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 25 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 500 gram rundergehakt
- 300 mililiter vloeibare honing
- 3 theelepels shoarmakruiden
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 1 zakje amandelschaafsel (55 gram)
- 1 envelopje saffraan
- 6 eetlepels olijfolie
- 1/2 theelepel cayennepeper
- zout
- peper
- water
BEREIDINGSWIJZE
Kneed de shoarmakruiden, de helft van de sjalot en zout en peper naar smaak door het gehakt. Vorm van het gehakt 16 langwerpige rolletjes en druk deze enigszins plat. Verhit in een koekenpan 4 eetlepels olie en bak de gehaktrolletjes in ongeveer 15 minuten rondom bruin en gaar. Bak in een andere koekenpan de rest van de sjalot in 2 eetlepels olie zachtjes glazig. Meng de cayennepeper, amandelschaafsel en saffraan erdoor. Voeg vervolgens de honing en enkele eetlepels water toe en verwarm de saus nog even. Serveer de gehaktrolletjes tenslotte met de honingsaus.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »