Zweedse gehaktballetjes
- Herkomst
- Zweden
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 20 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- Ingrediënten voor gehakt:
- 450 gram rundergehakt
- 100 gram varkensgehakt
- ½ kopje fijne droge broodkruimels of paneermeel
- 1 kop melk
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel witte peper
- 1 ei
- 2 eetlepels fijngehakte ui.
- Voor de jus:
- 2 eetlepels boter of margarine
- 1 kop runderbouillon of 1 kop ½ blond en ½ oud bruin bier
- 1 eetlepel maizena
- 2 eetlepels koud water.
BEREIDINGSWIJZE
Meng alle ingrediënten voor het gehaktmengsel door elkaar en vorm hiervan 40 tot 50 kleine vleesballen. Verwarm de boter in een grote pan op matig vuur. Bak de vleesballetjes aan alle kanten bruin. Draai het vuur laag en sluit de pan, sudder de ballen ongeveer 8 minuten. Neem de balletjes ui de pan en giet het vet af. Voeg runderbouillonmengsel of biermengsel in de pan. Meng de maïzena met het water en voeg dit toe aan het vocht in de pan. Breng dit mensel al roerend aan de kook, proef het en voeg zonodig nog wat zout en peper toe. Dien de jus op bij de gehaktballetjes.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »