Geroosterde paprikarolletjes met geitenkaas
- Herkomst
- Griekenland
- Categorie
- Hapjes
- Bereidingstijd
- 1 uur en 5 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 2 grote rode paprika's
- 2 grote gele paprika's
- 1 citroen
- 150 gram verse geitenkaas
- 2 eetlepels olijfolie (extra vergine)
- 1 eetlepel fijngehakte basilicum of peterselie
- versgemalen zwarte peper
- cocktailprikkers
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 225 graden C. Leg de paprika's op de bakplaat in het midden van de oven. Rooster de paprika's ongeveer 15 minuten tot het vel zwartgeblakerd is. Leg de paprika's in een schaal en laat ze afgedekt 15 minuten staan. Rasp 1 theelepel gele schil van de citroen. Pers een halve citroen uit. Verkruimel de geitenkaas boven een kom en schep de geraspte citroenschil, 1/2 eetlepel citroensap, de olijfolie en de basilicum erdoor. Voeg peper naar smaak toe. Snijd de paprika's in vieren. Trek het velletje eraf en verwijder de zaadlijsten. Dep de stukken paprika droog met keukenpapier. Schep het geitenkaasmengsel erop en rol de stukken paprika op. Begin steeds aan de spitse kant. Steek in elk rolletje een cocktailprikker. Zet de paprikarolletjes op een schaal.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »