Lamsballetjes met pittige rode saus
- Herkomst
- Israel
- Categorie
- Hapjes
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 850 gram lamsgehakt
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1/4 kop peterselie, fijngehakt
- 1 eetlepel Franse mosterd
- 10 satéprikkers
- pittige rode saus:
- 2 grote rode paprika's
- 1 eetlepel dragonazijn
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1/4 theelepel verse chili
- 4 eetlepels olijfolie
BEREIDINGSWIJZE
Meng de gehakt, ui, peterselie en de mosterd goed in een grote kom en vorm ongeveer 40 kleine balletjes (gebruik een afgestreken eetlepel gehaktmengsel per bal). Rijg aan elke satéprikker 4 balletjes.
Voor de saus: Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadjes. Leg de paprika met de schil naar boven onder de grill tot de schil zwart is. Wikkel deze in een vochtige theedoek en laat dit afkoelen. Haal daarna de schil eraf. Doe de paprika, azijn, pijnboompitten, knoflook en de chili in een keukenmachine of blender en pureer het op de middelste stand. Leng het mengsel aan met olie tot de saus glad is. Giet het mengsel in een kommetje. Verhit de grill of braadpan en vet de pan licht in met olie. Braad de lamsballetjes op een matig vuur tot ze mooi bruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer met de pittige rode saus.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »