Griesmeeltaart met boerenjongens
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Desserts
- Bereidingstijd
- 55 minuten
- Porties
- 8
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1,5 deciliter boerenjongens
- vloeibare margarine
- 2 eetlepels paneermeel
- 2 theelepels kaneel
- 6 deciliter melk
- 75 gram griesmeel
- 75 gram suiker
- zout
- 25 gram boter
- rasp van 1/2 sinaasappel
- 2 eidooiers
- 2 eiwitten
- 4 eetlepels abrikozenjam
- extra nodig: bakvorm doorsnede ca. 24 cm
BEREIDINGSWIJZE
Laat de boerenjongens uitlekken. Bewaar het vocht (= brandewijn).
Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet de bakvorm in met vloeibare margarine en bestrooi het met een mengsel van paneermeel en kaneel. Breng de melk aan de kook. Voeg het griesmeel al roerend toe en kook het ongeveer 3 minuten. Roer de suiker, snufje zout, boter en sinaasappelrasp door het griesmeel en haal de pan van het vuur.
Meng de boerenjongens door de griesmeelpap en laat het afkoelen.
Klop de eidooiers los en meng ze door de griesmeelpap. Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door de pap. Schep het griesmeelmengsel in de bakvorm. Bak de taart ongeveer 35 minuten, tot de bovenkant goudbruin is. Schakel de oven uit en laat de taart ongeveer 10 minuten in de oven staan. Laat de taart verder uit de oven afkoelen. Stort hem na ongeveer 10 minuten op een schaal en laat hem verder afkoelen. Verwarm de abrikozenjam en zeef hem. Bestrijk de taart met de jam. Verwarm de brandewijn in een soeplepel boven het gas. Houd er een lucifer bij en schenk de brandende brandewijn over de griesmeeltaart. Serveer in punten met een bolletje citroenijs.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »