Harderwijkse dronken paling
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Visgerechten
- Bereidingstijd
- 45 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 kg paling
- 0,25 liter Rodenbachbier
- 0,25 liter room
- boter
- versgemalen peper
- zout
BEREIDINGSWIJZE
Hak de paling in stukken. Giet in de bodem van een grote pan de Rodenbachbier en breng dit aan de kook zodat het bier indikt. Laat ondertussen boter in een anti-aanbakpan goed heet worden. Doe de paling in de pan en laat deze om-en-om goudgeel bruin worden. Kruid het met peper en zout naar smaak. Doe daarna de paling in de pan met de Rodenbach en laat hem een flink kwartier "zwemmen". Haal de paling op het "droge" voordat hij helemaal dronken is. Roer de room door het bier, warm zachtjes op en overgiet de paling met de saus. Serveer met bruin brood en een glas Rodenbach.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »