GratisRecept

Hartige preitaart met rookworst

Herkomst
Nederland
Categorie
Groentegerechten
Bereidingstijd
55 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • ½ kant-en-klare rookworst (à 250 gram), in plakjes gesneden
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 2 eetlepels boter
  • 2 stengels prei, in dunne ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 2 eieren
  • 200 mililiter slagroom
  • 100 gram geraspte kaas
  • zout
  • versgemalen peper
  • deegroller
  • 1 lage taartvorm van 24 cm doorsnede

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Laat intussen het bladerdeeg ontdooien. Vet de taartvorm in met een ½ eetlepel boter. Verhit de overige boter in een koekenpan en fruit hierin de prei met de knoflook in 5 tot 10 minuten tot de prei zacht is. Schep de prei uit de pan en laat deze in een zeef uitlekken en afkoelen. Bestuif het aanrecht met bloem.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol deze met een deegroller uit tot een dunne ronde lap. Bekleed de taartvorm met het deeg en snijd het overtollige deeg langs de rand weg. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem en verdeel het paneermeel over de taartbodem. Klop in een kom de eieren, slagroom, geraspte kaas, zout en peper door elkaar. Schep het afgekoelde preimengsel en de plakjes rookworst in de taartvorm en giet het eimengsel over de vulling. Bak de taart ongeveer 30 tot 40 minuten in het midden van de oven gaar.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »