Herfstsalade met peer en karbonade
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 35 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 ribkarbonades
- 1 stevige handpeer, geschild en in schijfjes
- 250 gram champignons, in plakjes
- 700 gram panklare krieltjes (700 gram)
- 200 gram gemengde sla (slamelange 200 gram)
- 50 gram gepelde walnoten, in stukjes
- 2 eetlepels rode-wijnazijn
- 4 eetlepels olijfolie
- zout
- peper
BEREIDINGSWIJZE
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak de karbonades op een hoog vuur aan beide kanten bruin. Voeg daarna de champignons toe, draai het vuur laag en bak de karbonades en de champignons in 5 minuten per elke kant gaar. Bestrooi het naar smaak met zout en peper. Verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan en bak de krieltjes gaar en ietwat bruin (naar smaak). Neem daarna de pan van het vuur en schep de slamelange, wijnazijn, zout en peper naar smaak door de krieltjes. Verdeel de lauwwarme salade over de borden en garneer het met de schijfjes peer en de walnoot. Leg de karbonade met de champignons erbij op de borden en serveer het direct.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »