Gehaktkoekjes met gebakken peren en ontbijtspek
- Herkomst
- Belgie
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 45 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 400 gram gemengd gehakt
- 8 plakken dungesneden ontbijtspek
- 1 ei, losgeklopt
- 1 ui, fijngesneden
- 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
- 2 eetlepels paneermeel
- 100 gram jong belegen kaas, in kleine blokjes gesneden
- 60 gram boter
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 peren, geschild en in parten gesneden
- een paar druppels citroensap
- 2 eetlepels peren/appelstroop
- 2 deciliter bouillon
- versgemalen peper
- zout
BEREIDINGSWIJZE
De ontbijtspekplakken tussen keukenpapier leggen en in de magnetron in 1 minuut krokant uitbakken. Controleer ze regelmatig of ze niet te hard gaan! Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in parten. Besprenkel ze met wat citroensap om verkleuren te voorkomen. Voeg het ei, de fijngesneden ui, de peterselie, de kaasblokjes en het paneermeel bij het gehakt. Kneed het gehakt goed door elkaar en breng dit op smaak met peper en zout. Vorm er nu middelgrote gehaktballen van en druk deze plat tot circa 1 cm dikte. Bak ze in 40 gram boter en olijfolie aan beide zijden goudbruin en net gaar. Haal ze uit de pan en houd ze warm op een schaal in de oven. Bak de peerpartjes in een anti-aanbakpan met de overige 20 gram boter goudbruin. Verwijder de helft van de braadjus van het gehakt en voeg de stroop en bouillon toe aan de braadjus. Laat het geheel tot de helft inkoken en roer de aanbaksels in de pan los met een garde. Zeef het en doe de gebakken peerpartjes erbij. Plaats de gebakken gehaktkoekjes op voorverwarmde borden en leg de peerpartjes er onder. Garneer dit met met de spekplakjes en schep de saus er rondom. Lekker met een goede stoemp.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »