Zuid Afrikaanse gehakttaart
- Herkomst
- Zuidafrika
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 5 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- (Boboti)
- 500 gram half-om-halfgehakt
- 250 gram tutti frutti
- 3 eieren
- 1 sneetje witbrood
- 1 zakje garneeramandelen (65 gram), grofgehakt
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 2 eetlepels karnemelk
- 1 theelepel koenjit (kurkuma)
- flesje zoete chilisaus
- zout
- peper
- water
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 175 graden C. Bak in een droge koekenpan de gehakt bruin en rul. Snijd de tutti frutti fijn. Klop in een diep bord 1 ei met 2 eetlepels water los. Scheur het sneetje brood hierboven in stukjes en prak het met een vork door het eimengsel. Schep overtollig vet uit de pan. Meng het gehakt met het geweekte brood, de tutti frutti, de gehakte amandelen, de kerriepoeder en zout en peper naar smaak. Schep het gehaktmengsel in een taartvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de gehakttaart in het midden van de oven in 30 minuten bijna gaar. Klop in een maatbeker de overige 2 eieren met karnemelk en kurkuma los. Open vervolgens de ovendeur en schenk het eimengsel op de gehakttaart. Bak de taart nog ongeveer 15 minuten tot het ei is gestold en goudbruin is. Neem de bakvorm uit de oven en laat het gerecht iets afkoelen. Serveer de chilisaus er apart bij.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »