Hollandse gehaktbal
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 5 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 400 gram half-om-half gehakt
- 1,5 sneetje (oud) witbrood
- 1,5 deciliter melk
- 1 ei
- zout
- vers gemalen peper
- nootmuskaat
- 100 gram vloeibare boter
BEREIDINGSWIJZE
Snijd de korstjes van het brood en week het brood in de melk. Knijp het brood goed uit en prak het ei er doorheen. (In plaats van oud brood kun je ook 60 gram paneermeel gebruiken). Kneed het gehakt en het brood door elkaar en voeg het zout, de peper en nootmuskaat toe. Verdeel het gehakt in zes gelijke porties en maak er mooie ronde ballen van. Verhit de vloeibare margarine in een braadpan totdat de grote bellen wegtrekt. Bak dan de ballen op een half hoog vuur rondom bruin. Roer ze af en toe om, zodat ze gelijkmatig bruin worden. Draai het vuur laag. Voeg ongeveer 3/4 deciliter warm water toe en braad de gehaktballen afgedekt in ongeveer 20 minuten gaar.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »