IJs met kerriebananen
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Desserts
- Bereidingstijd
- 12 uur en 25 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 middelgrote bananen of appelbanaantjes
- 50 gram gepelde, ongezouten pistachenoten
- 1 liter slagroom
- 2 theelepels milde kerriepoeder
- snufje zout
- 4 takjes munt
- eventueel geraspte kokos
BEREIDINGSWIJZE
Pel de bananen en snijd ze in stukjes. Hak de pistachenoten tot grove kruimels. Kook de stukjes banaan in een klein beetje water tot ze zacht zijn. Verhit de slagroom. Roer de gare bananen erdoor. Pureer de bananen met het kerriepoeder en het zout in de slagroom met behulp van een staafmixer of gebruik een andere keukenmachine. Vul een ijsmachine met dit mengsel en volg de gebruiksaanwijzing van de machine, of giet het mengsel in een metalen bak en zet de bak in de diepvries. Het mengsel tegen de zijkanten van de bak zal het eerst bevriezen. Daarom moet het ijsmengsel regelmatig worden doorgeroerd. Schep het lichtbevroren mengsel door de nog vloeibare room in het midden. Laat het bananenijs 12 uur in de vriezer. Haal het een half uur voordat het wordt geserveerd uit de vriezer. Snijd het ijs in plakjes of schep er bolletjes uit. Garneer het ijs met pistachenootjes en een takje munt.
Tip:
Bestrooi het ijs met geraspte kokos
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »