Gevulde sinaasappels
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Desserts
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 2 mooie handsinaasappels
- 1 eetlepel blanke rozijnen
- 2 bananen
- 125 mililiter dikke (Griekse) yoghurt
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 eetlepels cranberryjam, -saus of -compote
- ongeveer 20 gepelde, ongezouten pistachenootjes
BEREIDINGSWIJZE
Snijd de sinaasappels doormidden. Pers ze uit en zeef het sap. Wel de rozijnen in het sinaasappelsap. Verwijder alle witte velletjes aan de binnenkant van de sinaasappelhelften die als bakje worden gebruikt. Prak de gepelde bananen of pureer ze met behulp van een keukenmachine. Voeg tijdens het prakken/ pureren een beetje sinaasappelsap toe om verkleuring van het vruchtvlees tegen te gaan. Schep de fijngemaakte banaan, de yoghurt, de rozijnen, het kaneelpoeder en de vanillesuiker door elkaar. Roer er zoveel sinaasappelsap door als nodig is om een smeuïg mengsel te krijgen. Vul de sinaasappelhelften met dit mengsel. Garneer met een beetje cranberryjam of -saus en pistachenootjes.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »