Koffiericotta
- Herkomst
- Italie
- Categorie
- Dranken
- Bereidingstijd
- 1 uur en 10 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 eetlepel gemalen koffie, bij voorkeur espresso
- 350 gram ricotta (vol melkse weikaas)
- 2 eetlepels rietsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 20 mililiter cognac, grand manier of koffielikorette
BEREIDINGSWIJZE
Roer met een vork de suiker, espresso, vanillesuiker en likeur door de ricotta. Laat de ricotta gedurende 1 uur afgedekt in de koelkast staan. Maak met een ijsbolletjestang of timbaaltje de gewenste vorm. Maak hierin met een vork mooie groeven. Giet tenslotte over de ricotta een kleine hoeveelheid afgekoelde koffie.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »