GratisRecept

Koffiericotta

Herkomst
Italie
Categorie
Dranken
Bereidingstijd
1 uur en 10 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 1 eetlepel gemalen koffie, bij voorkeur espresso
  • 350 gram ricotta (vol melkse weikaas)
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 20 mililiter cognac, grand manier of koffielikorette

BEREIDINGSWIJZE

Roer met een vork de suiker, espresso, vanillesuiker en likeur door de ricotta. Laat de ricotta gedurende 1 uur afgedekt in de koelkast staan. Maak met een ijsbolletjestang of timbaaltje de gewenste vorm. Maak hierin met een vork mooie groeven. Giet tenslotte over de ricotta een kleine hoeveelheid afgekoelde koffie.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »