Krokante linzencurryballetjes met kaas
- Herkomst
- India
- Categorie
- Hapjes
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 kop rode linzen
- 4 lente-uitjes, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 kop verse broodkruim
- 1 kop cheddar kaas, geraspt
- 1 grote courgette, geraspt
- 140 gram maismeel (polenta)
- olie, om te frituren
BEREIDINGSWIJZE
Zet de linzen in een middelgrote pan onder water. breng het aan de kook, zet daarna het vuur laag, doe de deksel erop en laat het 10 minuten sudderen tot de linzen gaar zijn. vermeng de helft van de linzen met de lente-ui en de knoflook en maal deze 5 seconden fijn in een keukenmachine of blender. Doe dit in een grote kom en voeg de overige linzen, de komijn, de broodkruim de cheddar kaas en de courgette toe en roer dit goed door elkaar. Vorm met de hand kleine balletjes en rol ze door het maismeel. Verhit wat olie in een pan met zware bodem en leg kleine porties in de matig hete olie. Bak elke portie in 1 minuut krokant en gaar. Haal de portie met een schuimspaan uit de olie en laat deze uitlekken op keukenpapier. Warm serveren.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »