Sambal Goreng Tempeh
- Herkomst
- Indonesie
- Categorie
- Hapjes
- Bereidingstijd
- 25 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 blok tempeh
- 1 knoflook, fijngesneden
- 1 eetlepel ketjap
- 2 uien, fijngesneden
- 2 blaadjes salam
- 3 theelepels laos
- stukjes trassi (gebruik dit spaarzaam)
- zout
- nootmuskaat
BEREIDINGSWIJZE
Snijd de tempeh in reepjes van ongeveer 4 cm dik. Bak de tempeh in wat olie goudbruin en laat het uitlekken in een vergiet. Fruit in wat olie de uien, de knoflook en de trassi. Doe er wat sambal, de laos, zout en nootmuskaat bij. Zet het vuur laag en voeg de uitgelekte tempeh en de salam toe. Roer alles goed door elkaar en voeg als laatste de ketjap toe. Laat dit gerecht afkoelen.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »